Extraescolars per a les escoles

Des del curs 2018-19 oferim els nostres 2 tallers com a extraescolars a la franja del migdia  les escoles. Les inscripcions normalment es duen a terme des de l’AMPA/AFA de l’escola. Poseu-vos en contacte amb la persona que porta la comissió d’extraescolars del vostre centre per a més informació si ets alumne de: Puiggraciós (dilluns migdia), Tagamanent (dimarts migdia) i Pinetons (Taller Artístic dimarts migdia i Construcció dimecres migdia) de la Garriga. Els alumnes de Els Cingles (Dijous migdia) de l’Ametlla del Vallès, ens heu de fer la inscripció directament a nosaltres: podeu escriure’ns un email (canxic@canxic.com) o missatge wahtsapp (678192759, 677634890) per a fer la preinscripció, i un cop es formi el grup, caldrà omplir i enviar-nos aquest document: inscripcio-cingles.

Tots aquests cursos a les escoles s’inicien a l’octubre i s’acaben el maig, i la formació dels grups depèn de les inscripcions rebudes.

TINKERING o BRICOLATGE CREATIU

Un taller diferent, únic i molt enriquidor! Un curs per descobrir com funcionen les coses i aplicar la tècnica d’una manera lúdica.

Toquem materials com la fusta, cartró, filferro, guix, cordes… i aprenem a utilitzar eines de debó. Aquests tallers fan una proposta diferent: la de construir joguines o invents amb les pròpies mans, crear petits enginys utilitzant eines de debò i sense necessitar pantalles ni piles.

Aprendrem habilitats importants per a somiar i construir en la realitat, experimentant com enfrontar-nos a problemes reals i palpables i a la frustració, per a empoderar-nos i millorar l’autoestima.

Per exemple: construir una grua que està accionada per un molinet de vent, un circuit de caliues utilitzant material reciclat, un patinet real de fusta, un vaixell de joguina que funciona a corda i un munt d’invents que els mateixos infants aniran ideant.

Duració: 1hora
Edats: 1r, 2n, 3r / 4t, 5é, 6é

“Un espai actiu i participatiu per educar amb enginy sense dependre de pantalles”

TALLER ARTÍSTIC

Espai de descoberta artística per als alumnes; sense pressió per al resultat final, posem l’accent a disfrutar junts el procés creatiu, la creació i el joc, experimentant amb materials i processos que ens sorprendran.

Els tallers es plantegen com a propostes de creació que sorgeixen al voltant de la lectura d’un llibre àlbum infantil (en el cas dels més menuts), i amb aquesta lectura iniciem el taller. Procurem que l’infant es pugui moure tant lliurement com sigui possible (no treballem sobre la taula sempre), i l’acompanyem en l’experimentació dels materials i processos.

Els materials que manipulem són senzills i variats i adequats per a l’edat: papers, fang, fusta, témpera, roba… i seleccionem els llibres entre els millors àlbums infantils, tant clàssics com novetats.

Mostrem referents artístics que intentem que surtin dels clàssics que ja es treballen a l’escola, procurem ser transversals i tenim el propòsit que l’experiència adquirida obri possibilitats.

Duració: 1hora

Edat: P4-P5 / 1r i 2n / 3r-4t / 5è-6è

“Jugar per a l’infant és la possibilitat de retallar un trosset del món i manipular-lo.” Francesco Tonucci

X