Extraescolars per a les escoles

TINKERING o BRICOLATGE CREATIU

Un taller diferent, únic i molt enriquidor! Un curs per descobrir com funcionen les coses i aplicar la tècnica d’una manera lúdica.

Toquem materials com la fusta, cartró, filferro, guix, cordes… i aprenem a utilitzar eines de debó. Aquests tallers fan una proposta diferent: la de construir joguines o invents amb les pròpies mans, crear petits enginys utilitzant eines de debò i sense necessitar pantalles ni piles.

Aprendrem habilitats importants per a somiar i construir en la realitat, experimentant com enfrontar-nos a problemes reals i palpables i a la frustració, per a empoderar-nos i millorar l’autoestima.

Per exemple: construir una grua que està accionada per un molinet de vent, un circuit de caliues utilitzant material reciclat, un patinet real de fusta, un vaixell de joguina que funciona a corda i un munt d’invents que els mateixos infants aniran ideant.

Duració: 1hora
Edats: 1r, 2n, 3r / 4t, 5é, 6é

“Un espai actiu i participatiu per educar amb enginy sense dependre de pantalles”

ACOMPANYAMENT CREATIU

Espai de descoberta artística per als més petits; sense pressió per al resultat final, posem l’accent a disfrutar junts el procés creatiu, la creació per la creació i el joc sensorial, experimentant amb materials i processos que ens sorprendran.

Els tallers es plantegen com a propostes de creació que sorgeixen al voltant de la lectura d’un llibre àlbum infantil, i amb aquesta lectura iniciem el taller. Procurem que l’infant es pugui moure tant lliurement com sigui possible (no treballem sobre la taula sempre), i l’acompanyem en l’experimentació dels materials i processos.

Els materials que manipulem són senzills i variats i adequats per a l’edat: papers, fang, fusta, témpera, roba… i seleccionem els llibres entre els millors àlbums infantils, tant clàssics com novetats.

Duració: 1hora
Edat: P4-P5 / 1r i 2n

“Jugar per a l’infant és la possibilitat de retallar un trosset del món i manipular-lo.” Francesco Tonucci

Inscripcions L'Ametlla del Vallès

Més info

Documents informatius en .pdf

Baixa la informació en 1 doc .pdf

Baixa la butlleta d’inscripció

X