Extraescolars per a les escoles

Des del curs 2018-19 oferim els nostres 2 tallers com a extraescolars a la franja del migdia  les escoles. Les inscripcions normalment es duen a terme des de l’AMPA/AFA de l’escola. Poseu-vos en contacte amb la persona que porta la comissió d’extraescolars per a més informació. Per al curs 2019-2010 podrem oferir els tallers a les escoles: Puiggraciós (dilluns migdia), Tagamanent (dimarts migdia) i Pinetons (Acompanyament Creatiu dilluns migdia i Construcció dimecres migdia) de la Garriga, i Els Cingles (Dijous migdia) de l’Ametlla del Vallès (però tot dependrà de les inscripcions que hi hagi el setembre)

TINKERING o BRICOLATGE CREATIU

Un taller diferent, únic i molt enriquidor! Un curs per descobrir com funcionen les coses i aplicar la tècnica d’una manera lúdica.

Toquem materials com la fusta, cartró, filferro, guix, cordes… i aprenem a utilitzar eines de debó. Aquests tallers fan una proposta diferent: la de construir joguines o invents amb les pròpies mans, crear petits enginys utilitzant eines de debò i sense necessitar pantalles ni piles.

Aprendrem habilitats importants per a somiar i construir en la realitat, experimentant com enfrontar-nos a problemes reals i palpables i a la frustració, per a empoderar-nos i millorar l’autoestima.

Per exemple: construir una grua que està accionada per un molinet de vent, un circuit de caliues utilitzant material reciclat, un patinet real de fusta, un vaixell de joguina que funciona a corda i un munt d’invents que els mateixos infants aniran ideant.

Duració: 1hora
Edats: 1r, 2n, 3r / 4t, 5é, 6é

“Un espai actiu i participatiu per educar amb enginy sense dependre de pantalles”

ACOMPANYAMENT CREATIU

Espai de descoberta artística per als alumnes; sense pressió per al resultat final, posem l’accent a disfrutar junts el procés creatiu, la creació i el joc, experimentant amb materials i processos que ens sorprendran.

Els tallers es plantegen com a propostes de creació que sorgeixen al voltant de la lectura d’un llibre àlbum infantil (en el cas dels més menuts), i amb aquesta lectura iniciem el taller. Procurem que l’infant es pugui moure tant lliurement com sigui possible (no treballem sobre la taula sempre), i l’acompanyem en l’experimentació dels materials i processos.

Els materials que manipulem són senzills i variats i adequats per a l’edat: papers, fang, fusta, témpera, roba… i seleccionem els llibres entre els millors àlbums infantils, tant clàssics com novetats.

Mostrem referents artístics que intentem que surtin dels clàssics que ja es treballen a l’escola, procurem ser transversals i tenim el propòsit que l’experiència adquirida obri possibilitats.

Duració: 1hora

Edat: P4-P5 / 1r i 2n / 3r-4t / 5è-6è

“Jugar per a l’infant és la possibilitat de retallar un trosset del món i manipular-lo.” Francesco Tonucci

X